Porc la tigaie cu miere, ghimbir şi lămâie

Porc la tigaie jpeg

Termenul de „stir-fry” înseamnă să găteşti (bucăţi mici de carne şi legume) rapid, amestecându-le pe toate într-un wok sau alt tip de tigaie, la foc mare. Termenul este folosit în special în reţetele din bucătăria chinezească. Aşa că astăzi îţi recomandăm o reţetă de porc la tigaie, cu miere, ghimbir şi lămâie, recomandată în special femeilor gravide, deoarece ingredientele au un indice glicemic scăzut şi sunt sănătoase şi hrănitoare.

Porc la tigaie, cu miere, ghimbir şi lămâie - Ingrediente

500 g carne de porc, tăiată fâşii subţiri 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 bucăţică de ghimbir de 3 cm, dată prin răzătoarea mică 2 linguri ulei zeama de la 1 lămâie 2 linguri miere 2 linguri sos de soia 2 linguri vin din orez (pentru gătit) 3 linguriţe amidon de porumb 2 bucăţi potrivite broccoli, curăţat orez alb fiert, pentru servire

Mod de preparare

Combini carnea de porc, usturoiul şi ghimbirul într-un vas mare.

Încingi wok-ul sau tigaia la foc mare, până se încălzeşte bine. Adaugi jumătate din cantitatea de ulei şi agiţi tigaia, ca să se acopere cu ulei. Adaugi jumătate din carnea de porc. Prăjeşti bucăţelele rapid, 2-3 minute, până se rumenesc. Le scoţi într-un vas. Repeţi cu restul de ulei şi cu carnea rămasă.

Combini 2 linguri de zeamă de lămâie cu mierea, sosul de soia şi vinul din orez (dacă foloseşti) într-o cană. Pui amidonul de porumb într-un bol mic. Torni treptat compoziţia de sosuri peste amidon şi amesteci până la omogenizare.

Pui din nou carnea de porc în tigaie. Adaugi bucheţelele de broccoli. Le rumeneşti impreună 2 minute. Încorporezi compoziţia de amidon de porumb. Laşi să dea în clocot. Mai prăjeşti, amestecând rapid, 2-3 minute, până când carnea de porc şi bucăţile de broccoli sunt pătrunse, iar sosul s-a îngroşat. Serveşti cu orez fiert, în prealabil.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au