3 rețete ușoare cu legume de vară

tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg

Musaca cu vinete

Ingrediente

3 vinete medii

500 g carne tocată (pui, porc, amestec)

2 cepe

3-4 roşii bine coapte

3 ouă

200 g mozzarella

200 g iaurt grecesc

50 ml ulei

sare

piper

1 linguriţă de pătrunjel tocat

Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare şi le laşi la scurs 30 de minute, apoi le clăteşti, le usuci şi le frigi pe ambele părţi pe grătarul încins.

Încingi 2 linguri de ulei şi căleşti ceapa tăiată fin, până devine sticolasă. Adaugi carnea, o ţii 10 minute şi pui roşiile date prin răzătoare. Potriveşti gustul de sare şi piper. Ţii pe foc până când scade zeama, o dai deoparte şi o laşi la răcit, apoi încorporezi 2 ouă bătute.

Ungi o tavă cu restul de ulei, aşezi un strat de vinete, răstorni carnea, o nivelezi şi pui ultimul strat de vinete, peste care torni iaurtul amestecat cu mozzarella rasă şi cu oul bătut. Dai tava la cuptor, la 180 °C şi o ţii până când musacaua se rumeneşte frumos.

Ardei umpluți cu legume și telemea

Ingrediente

4 ardei grași

2 roșii mari

1 lingură capere

50 g măsline Kalamata fără sâmburi

150 g telemea veche de oaie

1 ceapă roșie

1 linguriță pătrunjel verde tocat

1/2 linguriță cimbru verde tocat

4 linguri ulei de măsline

sare

piper

Speli ardeii, tai un căpăcel și cureți cotorul, nervurile și semințele. Speli roșiile, le îndepărtezi cotorul și semințele, apoi le tai cubulețe. Mărunțești ceapa roșie și transferi legumele într-un castron.

Adaugi măslinele, caperele, pătrunjelul, cimbrul, telemeaua sfărâmată, torni uleiul de măsline și condimentezi cu piper și cu sare (dacă e cazul, pentru că telemeaua și caperele sunt sărate).

Cu această compoziție umpli ardeii și îi servești imediat, ca aperitiv.

Citește și Pui Cacciatore cu roşii

Tartă cu roșii

Ingrediente

400 g aluat foitaj

2 roșii mari, cărnoase

5-6 roșii cherry

200 ml smântână lichidă (20% grăsime)

3 ouă

sare

piper

busuioc verde

Bați ouăle cu sare și piper, apoi încorporezi smântâna lichidă. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă și pui foaia de aluat foitaj, inclusiv pe pereții tăvii. Torni amestecul de mai sus peste aluat și aranjezi deasupra roșiile tăiate rondele de jumătate de cm grosime și, printre ele, roșiile cherry tăiate jumătăți.

Dai tava la cuptorul preîncălzit și coci tarta 30-40 de minute, la 180 °C. O lași apoi la răcorit și o decorezi frunze de busuioc. O poți servi caldă sau rece.