Ana Consulea: de la torturi din filme Netflix, la deserturile copilăriei. Cum faci chec cu fructe confiate după reţeta ei

1 chec fructe confiate shutterstock 1751754998 jpg jpeg

Ana Consulea este considerată unul dintre cei mai buni cofetari din România. Cu studii la Paris, ea creează atât deserturi sofisticate franceze, dar readuce în prim-plan şi dulciuri îndrăgite de români, precum checurile, cozonacul, nucile umplute sau cornuleţele.

Ana Consulea a urmat celebra Şcoală de Cofetari din Montbeliard din Franţa, apoi s-a întors în România, unde s-a dedicat afacerii sale cu deserturi. Printre acestea se numără mousse-uri fine de inspiraţie franceză, torturi spectaculoase, dar a creat şi deserturi celebre româneşti, după reţete vechi reinventate, precum prăjiturile Take Ionescu, Joffre şi Carmen Sylva.

Torturile Anei au atras atenţia şi producătorilor companiei Netflix, care au filmat în urmă cu câţiva ani, în România, pelicula „The Princess Switch“, cu Vanessa Hudgens în rolul principal. Toate decorurile dulci din film au fost realizate de tânăra antreprenoare şi de echipa sa de decoratori.

tort the princess switch jpg jpeg

Deşi face deserturi moderne, cofetarul a recunoscut mereu că îi plac foarte mult dulciurile clasice, dulciurile copilăriei, pe care nu le-a marginalizat, dimpotrivă. Nuci umplute cu cremă, mucenici, cozonac, toate acestea sunt printre preferatele sale şi ale multor români, iar checurile stau la loc de cinste.

ana consulea jpg jpeg

Aceasta este reţeta Anei Consulea pentru un chec cu fructe confiate, simplă, dar cu un rezultat spectaculos.

Ingrediente 

180 g făină 40 ml ulei 140 ml lapte 2 ouă 40 g unt moale 140 g zahăr coajă rasă de lămâie, după gust coajă rasă de portocală, după gust esenţă de vanilie, după gust 1 pliculeţ praf de copt 1 praf sare 100 g fructe confiate (caise, goji, stafide, merişoare)

3 linguri peltea de caise

fructe confiate (portocale, lămâi etc.)

Într-un bol încăpător, amesteci toate ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul, praful de copt şi le laşi deoparte. Separat, baţi ouăle, apoi le combini cu laptele, omogenizezi şi pui coaja de lămâie, de portocală şi esenţa de vanilie.

Răstorni ingredientele uscate şi începi să le încorporezi, amestecând cu un tel. Baţi bine, apoi torni în fir subţire untul topit şi uleiul. Aluatul obţinut trebuie să fie ca o smântână subţire, care curge.

Tai mărunt caisele confiate şi le amesteci cu restul fructelor, apoi le adaugi în compoziţia de chec şi le încorporezi uşor în aluat.

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă de chec cu hârtie de copt. Răstorni în ea aluatul şi o dai la cuptor. O ţii 10 minute la 200 °C, apoi încă 25-30 de minute la 160 °C. Îl laşi la răcit. Separat, încălzeşti pelteaua, pe baie de aburi, ungi checul cu ea şi îl decorezi cu fructe confiate, după preferintă.

FOTO Shutterstock, Arhivă personală



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg