Budincă de griş cu prune
Prăjiturile fără zahăr sunt un deliciu nu numai pentru copii, ci şi pentru cei care ţin o dietă, suferă de diabet sau pur şi simplu au renunţat la consumul excesiv de zahăr.
Ingrediente
- 800 ml lapte
- 1 linguriţă extract de vanilie
- unt, pentru uns
- 15 g îndulcitor
- 4-5 prune mari
- 100 g griş
- 200 ml smântână lichidă (20% grăsime)
- ¼ linguriţă sare
Mod de preparare
Pui laptele, smântâna, îndulcitorul, sarea şi extractul de vanilie într-o cratiţă antiaderentă, la foc mediu. Când sunt pe punctul de a da în clocot, torni grişul în ploaie, amestecând constant cu un tel pară. Fierbi 3-4 minute, iar după ce compoziţia s-a întărit o laşi la răcorit. Speli prunele, la tai în jumătăţi şi înlături sâmburii. Ungi cu unt un vas termorezistent, torni grişul şi nivelezi cu o spatulă. Aşezi din loc în loc prunele, apoi dai la cuptor, la 170 °C, 20-25 de minute.
FOTO Shutterstock.com
Citeşte şi Budincă de paste cu legume