Capşuni cu frişcă pufoasă

capsuni cu frisca jpeg

Vrei ceva dulce şi n-ai timp să stai în bucătărie? Nimic mai simplu! Cu frişcă şi cu fructe de sezon poţi pregăti cele mai răcoroase şi rapide deserturi.

Ingrediente

600 g iaurt cremos, grecesc 350 g căpşuni 10 linguri de miere 1/2 fiolă esenţă vanilie

Pentru decor

300 ml frişcă lichidă îndulcită

200 g căpşuni pentru decor

Mod de preparare:

Speli căpşunile şi le laşi la scurs. Le dai la blender şi le amesteci cu 5 linguri de miere. Amesteci iaurtul grecesc cu mierea rămasă (dacă-ţi place mai dulce, poţi adăuga mai multă miere) şi esenţa de vanilie. Torni în pahare, alternând straturile, piureul de căpşuni şi iaurt îndulcit cu miere.

Pentru decor, tai căpşunile feliuţe subţiri şi ornezi cu ele marginea paharelor.

Baţi frişca lichidă (ţinută în prealabil trei ore la frigider) până se întăreşte. O pui într-un spriţ şi ornezi paharele. Serveşti imediat desertul.

Dacă nu vrei căpşuni poţi folosi orice fel de fructe de pădure la prepararea desertului.