Cea mai simplă reţetă de ştrudele cu gem de cireşe amare FOTO

strudele cu cirese jpeg

Când ai poftă de un desert simplu şi rapid, încearcă această reţetă de ştrudele cu gem de cireşe amare şi umplutură de cremă de brânză. Cu ajutorul aluatului congelat, vei reduce din timpul petrecut în bucătărie.

Cea mai simplă reţetă de ştrudele cu gem de cireşe  - Ingrediente

2 foi de aluat, decongelat în prealabil 150-200 g cireşe congelate sau cireşe de la conservă 230 g cremă de brânză, la temperatura camerei 60-70 g zahăr tos zahăr pudră, pentru ornat

Cea mai simplă reţetă de ştrudele cu gem de cireşe  - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Baţi crema de brânză şi zahărul până obţii un amestec omogen.

image

După ce foile de aluat s-au dezgheţat, păstrezi una la frigider în timp ce lucrezi cu cealaltă. Desfaci uşor prima foaie, o tai în 3 fâşii egale. Apoi tai fiecare fâşie în 3 părţi egale (cu un cuţit de tăiat pizza).

image

Iei cu o linguriţă puţină cremă de brânză şi o întinzi pe bucăţile de aluat tăiate. Adaugi o linguriţă de gem de cireşe amare, ca umplutură, dar nu acoperi marginile. Dacă vrei, tai fructele în două.

image

Pliezi aluatul şi închizi marginile, îndoindu-le sub desert. Cu degetele sau cu o furculiţă, înţepi marginile din nou, astfel încât umplutura să nu iasă în timpul coacerii.

image

Dai tava la cuptorul încins 14-18 minute, până se rumenesc ştrudelele. Nu deschizi cuptorul în timp ce se coace desertul. Repeţi procedura cu a doua foaie de aluat. După ce s-au răcit ştrudelele, le pudrezi cu zahăr, după gust.

Sursa + foto: valentinascorner.com

Rulouri din foitaj cu piure de dovleac

Rulouri din foitaj cu piure de dovleac

Foitaj cu struguri

Foitaj cu struguri

Crenvurşti în foitaj

Crenvurşti în foitaj

Foitaj cu frişcă şi cireşe

Foitaj cu frişcă şi cireşe

Ouă cu spanac pe foitaj

Ouă cu spanac pe foitaj