Chec cu miere

Atunci când vrei să mai reduci cantitatea de zahăr, fără să renunţi la dulciuri, poţi să prepari acest delicios chec cu miere. ;
- Porții: 5
- Timp total: 1h
- Pregătire: 20 min
- Gătire: 30-40 min
- Categorie: deserturi
Ingrediente
100 g miere
6 ouă
100 g nuci tocate
50 g zahăr
50 g stafide
½ linguriţă praf de copt
½ de lămâie
100 g unt
300 g făină
Mod de preparare
Pui mierea într-un castron şi o amesteci cu gălbenuşurile şi zahărul până se dizolvă şi nu mai sunt cristale de zahăr în compoziţie. Pui nucile tocate mărunt, stafidele şi untul topit. Omogenizezi şi dai deoparte. Baţi albuşurile spumă tare, peste ele adaugi făina în ploaie, amesteci cele două compoziţii, omogenizezi încet şi adaugi praful de copt. Razi coaja de lămâie şi împarţi compoziţia în două. O torni în tăvi tapetate, pe care le introduci în cuptorul fierbinte şi le coci la foc potrivit. Tai checurile doar când sunt reci.
Carte se găseşte împreună cu revista Click! Poftă bună! la toate punctele de difuzare a presei la preţul special de doar 12,50 lei.