Cheesecake cu ciocolată: reţetă fără coacere
Potrivit antropologilor, primele prăjituri cu cremă de brânză proveneau din Grecia Antică şi erau servite sportivilor care participau la Jocurile Olimpice, pentru a le oferi energie. Secole mai târziu, cheesecake-ul, aşa cum îl ştim azi, a apărut în America, odată cu reţetele aduse de imigranţi.
Ingrediente
Pentru blat:
300 g biscuiţi cu cacao
50 g unt
50 g ciocolată
Pentru cremă:
400 g cremă de brânză
200 g zahăr pudră
200 g mascarpone
50 g unt
250 g ciocolată amăruie (60% cacao)
Pentru decor:
150 g ciocolată
1 lingură cacao
1 lingură zahăr pudră
Topeşti împreună untul şi ciocolata, apoi laşi la răcorit şi torni amestecul peste biscuiţii zdrobiţi. Amesteci şi aşezi blatul într-o tavă tapetată, pe care o ţii la rece minimum jumătate de oră.
Pentru cremă, topeşti pe baie de apă ciocolata şi untul, apoi dai deoparte. Mixezi crema de brânză cu mascarpone şi zahărul pudră, până ce compoziţia devine aerată şi îşi măreşte volumul. Adaugi ciocolata răcită şi continui să mixezi la viteză mică, până la omogenizare. Torni crema peste blat şi dai la frigider peste noapte.
Pentru decor, topeşti 100 g de ciocolată şi întinzi un strat uniform peste prăjitură. Presari un strat de cacao, apoi zahărul pudră şi decorezi cu restul de ciocolată mărunţită.
FOTO Shutterstock