Chifle pufoase cu unt și usturoi verde

Aromat, dar nu foarte iute, usturoiul verde transformă total aceste chifle. În plus, această legumă de primăvară are multe beneficii pentru sănătate.

chifle unt usturoi shutterstock 1283118682 (1) jpg

Chifle pufoase cu unt și usturoi verde FOTO Shutterstock

Consumul de usturoi verde scade tensiunea arterială și reglează nivelul colesterolului din sânge. Ca multe alte plante tinere, cu frunze verzi, usturoiul este foarte bun pentru detoxifierea organismului, după sezonul rece. Fitohormonii pe care îi conţine sunt substanţe cu o structură chimică similară hormonilor, care se găsesc în toate plantele fragede. Aceştia acţionează asupra receptorilor din ţesuturi şi din glande, ajutând în acest fel la curăţarea și detoxifierea organismului.

Așadar, nu ai cum să dai greș cu acest ingredient gustos și sănătos. Iată rețeta de chifle pufoase cu unt și usturoi verde.

Ingrediente

500 g făină albă

25 g drojdie proaspătă

200 ml apă

2 lingurițe zahăr

1 linguriță sare

100 g unt

1 legătură usturoi verde

½ legătură pătrunjel

Pentru uns:

1 legătură usturoi verde

40 g unt

1 praf de sare

Într-un bol, combini făina, sarea și zahărul. Dizolvi drojdia în apa călduță, o torni peste ingredientele uscate și începi să frămânți. Adaugi 50 g de unt topit și răcit, omogenizezi aluatul și îl pui într-un bol curat. Îl acoperi cu folie alimentară și îl lași la dospit 2 ore, într-un loc cald.

Speli usturoiul și pătrunjelul, le tai foarte fin și le amesteci cu restul de unt. Pui pasta obținută în folie alimentară, sub forma unui rulou și o dai la congelator.

Pe blatul de lucru pudrat cu făină, frămânți din nou aluatul, cât să scoți aerul din el și îl împarți în 12 bile. Scoți untul din congelator și îl porționezi în 12 felii. Aplatizezi fiecare bucată de aluat, pui în centru o bucată de unt, apoi îi dai iar forma de bilă. Le așezi în tăvi rotunde, tapetate cu hârtie de copt, lăsând spații între ele. Pui din nou la dospit, o oră.

Dai chiflele în cuptorul preîncălzit la 180 °C și le coci aproximativ 45 de minute, până devin aurii. Între timp, topești untul pentru uns, toci usturoiul verde, adaugi sarea și amesteci.

Când scoți chiflele din cuptor, le ungi cu acest sos și le lași 10-15 minute, să se întrepătrundă aromele. Le servești calde.