Chiftele de roșii (tomatokeftedes). Rețeta grecească pe care trebuie s-o încerci în această vară!

chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg

Chiftelele au devenit una dintre cele mai populare mâncăruri din lume și pot fi pregătite atât din diverse felurii de carne, cât și din legume. Însă chiftelele de roșii sunt mai puțin cunoscute. Acest preparat tradițional din Santorini merită încercat!

Este perioada din an în care găsim cele mai bune, mai gustoase și mai aromate roșii, așa că trebuie să profităm de ele și să le folosim în cât mai multe multe mâncăruri. Chiftelele de roșii sunt un preparat inedit, cu-adevărat special, dar savuros.

Se prepară ușor, din câteva ingrediente și sunt bune atât reci, cât și calde. Pentru acest preparat este indicat să folosești roșii cărnoase, precum cele din soiurile Inimă de bou sau Liguria.

Iată cum prepari delicioasele chiftele grecești de roșii, tomatokeftedes.

Ingrediente

800 g roșii

1 ceapă roșie, medie

2 ouă

125 g făină

100 g brânză grecească maturată (Kefalotyri) sau parmezan

1 linguriță sare

½ linguriță piper

2-3 crenguțe oregano proaspăt

2-3 crenguțe mentă proaspătă

ulei, pentru prăjit

Citește și Cele mai bune brânzeturi grecești: în ce mâncăruri le folosești

Speli roșiile, le crestezi în cruce la capătul opus cotorului și le fierbi un minut în apă clocotită cu un praf de sare. Le transferi imediat într-un vas cu apă foarte rece și le lași deoparte câteva minute.

Cureți coaja roșiilor, apoi îndepărtezi cotorul și semințele și tai pulpa cubulețe. Transferi roșiile într-un castron adânc și adaugi ceapa roșie dată prin răzătoarea mare. Presari sarea și lași la infuzat 10 minute, după care scurgi zeama lăsată de roșii

Tai mărunt ierburile aromatice (poți folosi ambele ierburi sau doar una dintre ele, după preferință) și le adaugi în compoziția de chiftele. Condimentezi cu piper negru măcinat, adaugi brânza dată prin răzătoarea mică, ouăle bătute, făina și amesteci până când compoziția e omogenă. Aluatul nu trebuie să fie foarte tare, ci trebuie să curgă.

Încingi uleiul într-un vas antiaderent și torni, cu o lingură, din compoziția de chiftele. Le prăjești la foc mediu, pe ambele părți, până ce sunt rmenite și le scoți pe șervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime. Le servești cu un sos tzatziki.

Află cum faci Bougatsa: delicioasa plăcintă grecească cu cremă de vanilie

FOTO Shutterstock