Cornete cu gem: reţetă de post

1 profimedia 0014134173 jpg jpeg

Chiar dacă;postul aduce cu el mai multe restricţii, nu înseamnă că nu te poţi bucura de un desert gustos la sfârşitul mesei. Aceste cornete cu gem au puţine ingrediente şi-ţi vor da doza de energie de care ai nevoie.

Mixezi margarina cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi esenţa de vanilie şi morcovul ras. Omogenizezi, apoi încorporezi treptat făina. La final, trebuie

să obţii un aluat nu foarte tare, dar care nu se lipeşte de mâini. Mai adaugi făină dacă mai este nevoie.

Întinzi din el o foaie nu foarte subţire, pe o suprafaţă presărată cu făină. Decupezi cu gura unei căni cercuri şi le lipeşti baza. Le aşezi într-o tavă tapetată şi dai cornetele la cuptor. Le ţii la foc mic până când se rumenesc uşor.

Prepari gelatina conform  instrucţiunilor de pe ambalaj. Umpli cornetele cu gem şi le ungi cu o pensulă înmuiată în gelatină. Le dai la rece o oră.

FOTO: Profimedia

  • Porții: 1 tavă
  • Timp total: 1 h
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 40 min
  • Categorie: desert, reteta de post

Ingrediente

● 100 g margarină pentru prăjituri

● 100 g zahăr

● 100 g morcov ras

● 200 g făină

● 1 linguriţă esenţă

● gem de prune

● 1 plic gelatină



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg