Crap în crustă de fulgi de ovăz
Peştele conţine proteine uşor de digerat,fiind bogat în acizi graşi esenţiali Omega-3, vitaminele A, D, E, B12, dar şi minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor şi seleniu. De aceea e bine să-l mănânci cât mai des, iar această reţetă se face uşor şi va deveni rapid preferata celor mici, dar şi a celor mari.
- 2 fileuri de crap
- sare, piper
- 100 g fulgi ovăz
- 1 ou
- 4 linguri făină
- ulei, pentru prăjit
- lămâie
Baţi oul, condimentezi, treci fiecare bucată de peşte prin făină, apoi prin ou şi prin fulgi şi le prăjeşti câte 5 minute în baie de ulei încins.
Scoţi peştele pe şervete pentru a absorbi surplusul de grăsime. Îl serveşti cu lămâie şi cu un sos care îţi este pe plac.
Păstrăv, cod sau crap? Care este mai sănătos?
FOTO: Profimedia