Creveți cu lime și ierburi aromatice

Lime este un fructe exotic cu un gust pregnant și o aromă proaspătă. Diferit de lămâie, este perfect atât în deserturi, cât și în mâncăruri sărate sau în diverse băuturi.

Fructul este o sursă excelentă de elemente nutritive. 100 g de lime conţin carbohidraţi, fibre, proteine, vitamine din complexul B (B3, B5, B2, B1, B6), vitamina A, E, minerale precum calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu şi zinc.

Lime aduce un aport de vitamina C de 29,1 mg, iar asta înseamnă 32% din doza zilnică recomandată. În plus, este bogat în antioxidanţi. Acidul citric din fruct ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi, iar vitamina C din limetă previne anemia provocată de deficitul de fier din organism.

creveti lime shutterstock 1330438295 jpg

Creveți cu lime și ierburi aromatice FOTO Shutterstock

În această rețetă, marinarea e un pas important, întrucât sucul fructului va aromatiza și frăgezi creveții, în același timp. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a obține o explozie de arome într-un preparat delicios.

Ingrediente

500 g creveţi congelați, decorticaţi

2 lime

 ½ legătură pătrunjel

2 linguri ulei de măsline

2-3 căţei de usturoi

1 linguriţă fulgi de chilli

1 linguriţă coriandru tocat

 sare, după gust

 piper, după gust

Decongelezi creveții, îi speli și îi lași la scurs. Razi coaja de la un lime și storci zeama de la cele două fructe. Într-un bol, pui pătrunjelul și coriandrul tocate, usturoiul dat prin răzătoarea mică, pudra de chilli, uleiul de măsline, zeama și coaja rasă de lime și asezonezi cu sare și piper, după gust. Adaugi creveţii, amesteci și dai la frigider 30 de minute.

Încearcă și o rețetă deosebită de Creveţi în stil grecesc

Lași bețele de frigărui la înmuiat într-un vas cu apă rece, 20-30 de minute, ca să nu se ardă pe grătar. Înfigi creveţii pe beţe de frigărui și îi așezi pe un grătar preîncălzit. Lași creveții câte două-trei minute pe fiecare parte, până ce se rumenesc.

Servești frigăruile calde cu sosul preferat sau cu o garniztură de orez fiert și le decorezi după imaginaţie.