Cum se face crema de zahăr ars

1 captura de ecran din 2019 07 24 la 15 08 44 png png

Crema de zahăr ars este un desert franţuzesc care se face extrem de uşor şi este delicios. Pregăteşte-l ori de câte ori ai poftă de un desert cremos şi aromat.

Ingrediente:

1 l frişcă lichidă 110 g zahăr 12 gălbenuşuri 1 păstaie de vanilie 165 g zahăr extra Coajă de portocală pentru ornat

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 120 de grade. Combină frişca lichidă, zahărul, păstaia de vanilie şi seminţele într-o cratiţă la foc potrivit. Găteşte şi amestecă până înainte de a da un clocot. Ia de pe foc şi lasă 10 minute la răcit.

Pune gălbenuşurile într-un bol mare şi adaugă-le uşor în amestecul de frişcă lichidă. Trece printr-o strecurătoare amestecul. Pune crema într-un vas de copt şi pune-l într-o tavă adâncă în care pui apă clocotită până la jumătatea vasului. Pune în cuptor pentru 40 de minute, scoate din cuptor lasă să se răcească şi apoi pune crema în frigider pentru minim 2 ore.  Înainte de a servi, pune zahărul peste şi foloseşte o torţă ca să topeşti zahărul. Garniseşte cu coajă de portocală şi serveşte. 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/creme-brulee-11541

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/creme-brulee-11541