Deliciu cu frişcă

capsuni spuma jpeg

Vrei ceva dulce şi n-ai timp să stai în bucătărie? Nimic mai simplu! Cu frişcă şi cu fructe de sezon poţi pregăti cele mai răcoroase şi rapide deserturi. Astăzi vă prezentăm un adevărat deliciu la pahar.

Ingrediente

Pentru decor 250 ml frişcă lichidă îndulcită 300 g căpşuni

Pentru spuma de căpşuni

300 g căpşuni

4 ouă

2 linguri zahăr

5 linguri lapte praf

650 ml frişcă lichidă îndulcită

½ fiolă esenţă vanilie

Mod de preparare

Pentru spumă, cureţi şi speli căpşunile. Le scurgi şi le mixezi cu blenderul vertical. Separat, amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf. Pui compoziţia pe baie de aburi şi laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu. Dai la răcit. Torni frişca lichidă (ţinută în prealabil trei ore la frigider) într-un bol şi baţi cu mixerul sau cu telul până când se întăreşte. O amesteci cu piureul de căpşuni, cu esenţa de vanilie şi cu crema de ou. Dai la rece.

Pentru decor, speli căpşunile şi le scurgi. Păstrezi 5-6 căpşuni întregi, pe restul le tai feliuţe. Torni frişca lichidă (ţinută în prealabil trei ore la frigider) într-un bol. Baţi cu mixerul sau cu telul până când se întăreşte.

Umpli pe jumătate paharele cu spuma de căpşuni. Aşezi, în fiecare pahar, câte un strat de feliuţe de căpşune. Apoi acoperi cu un strat de frişcă. Pui al doilea strat de căpşuni şi ornezi cu frişcă.

Decorezi paharele cu câte o căpşună întreagă. Serveşti desertul imediat.