Fâşii de carne de miel pe pat de orez

O reinterpretare delicioasă şi sănătoasă a tradiţionalului kebab de miel. Încearcă şi tu acum în mai puţin de 2 ore.
Ingrediente
1 linguriţă sare
1 linguriţă verdeţuri asortate
1 şi 1/2 linguriţe pudră usturoi
1 linguriţă oregano uscat
2 linguriţe piper negru
500 g carne tocată (miel)
150 g orez
1 roşie mare
1 ardei iute
Încălzeşti cuptorul la 200 °C.
Amesteci toate condimentele într-un vas, iar la final adaugi carnea tocată de miel. Frămânţi carnea cu condimentele şi formezi un bulgăre din amestec.
Speli roşia şi ardeiul. Feliezi roşia, iar ardeiul iute îl tai în patru bucăţi.
Într-o tavă cu foaie de copt, pui amestecul la cuptor pentru 1 oră, la foc mic, Spre final, adaugi şi ardeiul iute în tavă. Mai stropeşti carnea cu zeama lăsată pe parcurs.
Între timp speli orezul şi îl pui la fiert.
Opreşti focul şi laşi carnea în cuptor încă 10 minute. Scoţi şi tai felii subţiri.
Pe o farfurie curată aşezi orezul, fâşiile de carne de miel, roşia feliată şi ardeiul iute copt.
Accesează acum reţetele de mai jos prin click-ul pe imagine.

Reţeta #1: 3 reţete rapide cu brânză
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

Reţeta #2: Taco cu creveţi şi sos de coriandru

Reţeta #3: Reţetă chili plin cu proteine
FOTO: Shutterstock
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 17.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}