Flori de salcâm în aluat

Sperăm că v-am făcut o mare bucurie cu această reţetă de flori de salcâm în aluat! Ne-am adus aminte de perioada pe care o petreceam în bucătăriile bunicilor aşteptând să fie gata! Nici apucau săs e răcească şi deja le „hăpăiam“ cu poftă!
Flori de salcâm în aluat - Ingrediente
10 bucăţi de flori de salcâm 200 g făină 1 ou 0,5 l lapte 50 ml ulei un praf de sare zahăr pudră
Flori de salcâm în aluat - Mod de preparare
Mai întâi speli florile de salcâm, cu tot cu codiţă şi le laşi la scurs. Prepari o compoziţie ca de clătite, dar un pic mai consistentă, ca o smântână. Pentru aceasta spargi oul şi îl amesteci cu făina, laptele şi sarea. Încingi uleiul într-o cratiţă. Iei florile pe rând de codiţă, le treci prin aluat şi le pui în uleiul încins. După ce s-au rumenit, le scoţi pe o farfurie cu o spumieră şi le presari cu zahăr pudră.