FOTO Prăjitură cu morcovi şi ciocolată

Acum câţiva ani, când mi s-a spus că poţi face gustoase prăjituri din morcovi, am zis că este o glumă. De fapt nu este deloc aşa, ba dimpotrivă, iar una din dovezi este chiar această reţetă pe care ţi-o propunem azi.
Ingrediente
4 ouă 100 g zahăr pudră 1 pliculeţ zahăr vanilat 50 g zahăr 300 g morcovi 150 g alune 100 g făină 1 pliculeţ praf de copt un vârf de cuţit de scorţişoară coajă rasă de lămâie sare 70 g ciocolată cu lapte unt pentru tavă
Pentru glazură
150 g zahăr pudră
3 linguri zeamă de lămâie
1 lingură apă
Pentru decor
50 g alune
50 g fructe confiate
Mod de preparare
Pasul 1
Se presară sare peste gălbenuşuri şi apoi se combină cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se bat albuşurile spumă tare cu zahăr. Se unesc cele două compoziţii

Pasul 2
Se amestecă făina cu praful de copt, scorţişoara, coaja rasă de lămâie şi sare şi se pune în amestecul de albuşuri şi gălbenuşuri.

Pasul 3
În noul amestec se adaugă morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mici şi storşi de suc, alunele mărunţite şi ciocolata tăiată.

Pasul 4
Se unge cu unt, se toarnă amestecul cu morcovi şi ciocolată şi se dă la copt jumătate de oră.

Pasul 5
Se amestecă zahărul cu sucul de lămâie şi apa pentru a obţine glazura.

Pasul 6
Se toarnă peste prăjitura coaptă, se lasă să se usuce şi se decorează cu nuci şi fructe confiate.

sursa foto: Photoland/ImageFood