Fursecuri cu rom şi cacao
Pentru petreceri, aceste fursecuri sunt un mod delicios de a-ţi primi invitaţii.
Ingrediente (25 fursecuri)
Pentru aluat 200 g unt, la temperatura camerei 200 g zahăr pudră 3 gălbenuşuri 310 g făină
150 g unt, la temperatura camerei
100 g zahăr pudră
50 g cacao
2 linguri rom
200 g ciocolată neagră
Mod de preparare
Tai untul bucăţele şi îl freci cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Apoi, amestecând continuu, adaugi câte un gălbenuş. Ulterior, după ce ai încorporat toate gălbenuşurile, pui făina în ploaie.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul unui poş, formezi bastonaşe lungi de aluat. Dai tava la copt până se rumenesc uşor. Prepari crema, pentru care omogenizezi untul tăiat bucăţele cu zahărul pudră până când devine spumoasă. Adaugi cacaua şi romul. Uneşti cu cremă câte două fursecuri, iar ciocolata pentru glazură o topeşti pe baie de aburi, apoi le decorezi cu ea.