Gnocchi cu sos de roşii şi ciuperci

Gnocchi cu sos de roşii şi ciuperci jpeg

Italia este o destinaţie de vis pentru oricine iubeşte mâncarea bună. Dar nu e nevoie să călătoreşti până acolo ca să te delectezi cu deliciile italiene. Poţi aduce un strop din aromele bucătăriei italiene chiar la tine acasă. De aceea, îţi propun ca astăzi să încerci gnocchi cu sos de roşii şi ciuperci.  Acest preparat este atât de bun încât nu te vei mai putea opri din mâncat. Papilele tale gustative vor fi în extaz: Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această reţetă, dar şi care sunt paşii de preparare:

Ingrediente pentru gnocchi cu sos de roşii şi ciuperci:

Pentru gnocchi:

- 250 grame de făină, - 270 grame de brânză ricotta, - 50 de grame de parmezan ras, - 3 gălbenuşuri, - piper, - sare.

- 500 de grame de ciuperci tăiate felii,

- 500 ml de suc de roşii,

- 6 căţei de usturoi,

- o ceapă,

- chili,

- ulei de măsline,

- oregano,

- 300 de grame de mozarella.

Gnocchi cu sos de roşii şi ciuperci – metoda de preparare:

Avem nevoie de un vas încăpător. Punem făina, brânza ricotta, parmezanul ras, gălbenuşurile de ou, sare şi piper şi amestecăm bine până când compoziţia devine moale. Băgăm vasul pentru o jumătate de oră la frigider.

Scoatem aluatul de la rece. Rupem bucăţele mici din care facem nişte suluri. Apoi, din aceste suluri tăiem porţiuni de câte cinci – şase cm. Acestea le trecem peste dinţii unei furculiţe pentru a căpăta un model cu rizuri.

Fierbem gnocchi în apă clocotită cu sare. Când ies la suprafaţa a apei înseamnă că sunt gata. Îi scoatem din apă şi îi stropim cu puţin ulei.

Acum trecem la sosul pentru gnocchi: Curăţăm ceapa, o spălăm şi apoi o tocăm mărunt. Într-o tigaie punem ulei de măsline, îl lăsăm să se încingă şi apoi adăugăm ceapa. Când aceasta devine aurie, adăugăm ciupercile. După încă câteva minute, punem şi sucul de roşii, puţin chili, sare, piper şi oregano. Lăsăm să fiarbă bine. Când sosul este gata îl vom turna peste gnocchi. Deasupra vom pune bucăţi de mozarella şi apoi băgăm vasul la cuptor pentru 15 minute, la foc mediu.

Gnocchi cu sos de roşii şi ciuperci merge de minune servit cu un pahar de vin.

Poftă bună!