Guguluf cu căpşuni
Ne pregătim încă de pe acum să întâmpinăm bogăţia de căpşuni din pieţe care urmează în perioada următoare.
Ingredientepentru guguluf cu căpşuni
150 g căpşuni
5 ouă
5 linguri zahăr pudră
5 linguri făină
coaja de la 1 lămâie
1 praf de sare
Mod de preparare guguluf cu căpşuni
Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţa şi le pui la scurs. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, iar gălbenuşurile le freci cu sare. Încorporezi făina în gălbenuşuri, presari coaja de lămâie, iar la sfârşit pui albuşurile, amestecând uşor.
Aşezi hârtie de copt într-o formă de guguluf. Torni o parte din compoziţie, aşezi căpşunile întregi şi restul de compoziţie. Dai prăjitura la cuptor, la foc mic, până se rumeneşte.