Ieftin și bun. 3 mâncăruri cu buget redus

Mâncarea bună nu trebuie neapărat să fie și scumpă. Unele dintre cele mai bune preparate din gasronomia internațională sunt făcute din doar câteva ingrediente simple, dar gustoase și atent combinate.

tartine carnați shutterstock 1209365443 jpg

Tartine cu cârnați și Cheddar FOTOGRAFII Shutterstock

Dacă îți plac gusturile simple și preparatele nesofisticate, atunci rețetele următoare sunt pentru tine.

Tartine cu brânză Cheddar, cârnat și ceapă caramelizată

Ingrediente

3 cârnați groși, proaspeți sau semiafumați

1 lingură ulei

1 baghetă

4-5 felii brânză cheddar

Pentru ceapa caramelizată:

2 cepe roșii

2 linguri ulei

¼ linguriţă sare

1 linguriță zahăr

Cureţi ceapa, o speli, o tai julien şi o pui la călit în ulei, cu sarea şi zahărul brun. O ţii la foc mic, amestecând ocazional, până scade toată zeama şi ceapa e caramelizată. O laşi la răcit. Prăjești cârnații în ulei. Când sunt gata, îi tai felii de aproximativ 2 cm grosime.

Feliezi bagheta și tai feliile de brânză Chedar în 4. Pui pe fiecare felie de pâine o bucată de brânză, una de cârnat și dai la cuptorul preîncălzit la 210 °C, 2-3 minute, până când se înmoaie ușor brânza. Decorezi cu ceapă caramelizată și servești.

Ouă ochiuri în chifle

Ingrediente

4 chifle

100 g kaizer

4 ouă

1 lingură ulei de măsline

2-3 căței de usturoi

sare

piper

mărar

Tai kaizerul cubulețe. Într-un bol, combini uleiul și usturoiul zdrobit. Tai un căpăcel la fiecare chiflă, scobești miezul și ungi interiorul cu ulei aromatizat. Pui câteva cubulețe de kaizer și spargi ouăle direct în chifle.

Condimentezi cu sare și piper, după gust și așezi chifele într-o tavă. Le dai la cuptor, la 180 °C, aproximtiv 10 minute, până ce oul s-a coagulat. Decorezi cu mărar proaspăt tocat.

Citește și Cartofi cu cârnaţi la cuptor

Pastă de fasole cu ardei copți

Ingrediente

400 g fasole albă, din conservă

3 ardei copți

50 ml ulei

4 căței de usturoi

1 lingură zeamă de lămâie

sare

piper

Pui în blender doi ardei copți și îi pasezi până devin piure. Adaugi fasolea bine scursă, uleiul, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit și mixezi până la omogenizare. Dacă pastă obținută ți se pare prea groasă, torni puțină zeama din conservă ca s-o subțiezi. Condimentezi cu sare și piper, după gust și mai mixezi 30 de secunde.

Transferi pasta ntr-un bol și o  decorezi cu ardeiul copt rămas, tăiat cubulețe.