Intrăm în Postul Paştelui. Cum găteşti cei mai buni ardei umpluţi de post
Au mai rămas mai puţin de două săptămâni până când vom intra în Postul Paştelui, motiv pentru care îţi propunem această reţetă delicioasă de ardei umpluţi de post.
Ardei umpluţi de post - ingrediente necesare:
- 10 ardei - 200 de grame de orez - doi morcovi - trei cepe - o legătură de pătrunjel - o legătură de mărar - un litru de suc de roşii - patru roşii - sare şi piper, după gust - cimbru uscat - două linguri de ulei de măsline
Ardei umpluţi de post - mod de preparare:
Curăţă şi spală ceapa, după care taie-o sub formă de solzişori şi căleşte-o în ulei de măsline. Adaugă şi morcovii şi aşteaptă să se înmoaie timp de câteva minute.
Între timp, alege orezul, spală-l în apă călduţă şi pune-l peste ceapa călită. Amestecă uşor, din când în când, şi adaugă şi puţin apă.
Toacă verdeaţa mărunt, adaugă în compoziţia de orez şi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Umple ardeii cu orez, acoperă cu sucul de roşii, cu felii de roşii şi condimentează cu cimbru uscat, măcinat. Bagă totul la cuptor pentru 50-60 de minute.
Serveşte ardeii umpluţi şi ornează cu mărar ori cu pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!