Jeleu de căpşuni
Deliciile cu fructe de sezon sunt la mare căutare acum, aşa că de ce să nu încerci să prepari jeleu cu căpşuni? Este simplu de pregătit!
Ingrediente
- 250 g căpşuni
- 100 g zahăr
- 500 ml apă
- 3 linguri apă
- 1 lingură gelatină pudră
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare
Într-un bol, dizolvi gelatina pudră cu apa, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cureţi, speli şi tai bucăţi căpşunile, apoi le mixezi într-un blender până obţii un sos fin. Într-o cratiţă, torni sosul de căpşuni, zahărul, apa şi esenţa de vanilie. Laşi compoziţia la foc mediu 15 minute şi amesteci continuu. După ce ai dat compoziţia deoparte, o laşi să se răcorească puţin şi adaugi gelatina. Ulterior, îl torni în formele dorite şi le dai deoparte la frigider până se întăresc.
FOTO: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Tort cu jeleu de pepene verde.
Tort cu jeleu de pepene verde.