Mâncare de cartofi cu carne de vită
Combină cartofii fragezi cu carnea de vită suculentă şi cu diferite mirodenii pentru a prepara o mâncărică gustoasă şi săţioasă.
Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- 700 g pulpă vită
- 4 căţei usturoi
- 1 ardei iute, opţional
- 100 ml vin roşu
- 3 linguri pastă de tomate
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare, după gust
- piper, după gust
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Speli carnea, o usuci cu şerveţele de hârtie, o tai în bucă ţi potrivite şi o pui la rumenit întro tigaie antiaderentă. O întorci pe toate părţile, apoi o scoţi şi o pui întro formă termorezistentă sau întro oală de fontă. În aceeaşi tigaie torni vinul, adaugi pasta de tomate, o cană de apă şi la şi să dea un clocot. Torni peste carne, condimentezi cu sare şi piper, adaugi usturoiul zdrobit şi, dacă doreşti, ardeiul iute tăiat feliuţe. Acoperi vasul cu un capac şi dai la cuptor, la 170 °C, timp de o oră şi jumătate. Speli bine cartofii şi îi tai în jumătăţi dacă sunt prea mari. Scoţi carnea de la cuptor, adaugi cartofii în vas, mai torni puţină apă dacă a scăzut prea mult, acoperi şi dai iar vasul la cuptor încă o oră. Serveşti tocăniţa fierbinte, presărată cu pătrunjel tocat.
Poftă bună!
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Cozi de vită, la cuptor.