Muşchi de porc în aluat

muschi de porc in aluat jpeg

Poate fi aperitiv sau chiar fel principal servit cu o garnitură de cartofi ori de fasole verde. Ce zici? Nu-i aşa că ne-am gândit bine?

Ingrediente (1 ruladă)

1,5 kg muşchi de porc 5 linguri unt 500 g ciuperci 3 cepe 80 ml vin roşu 3 linguri smântână 125 g pate pasăre 800 g aluat patiserie 2 gălbenuşuri sare piper 1 legătură pătrunjel

Preparare

Căleşti ceapa tocată în două linguri de unt, adaugi ciupercile tocate mărunt şi laşi, la foc potrivit, până scade zeama lăsată de ciuperci. Adaugi vinul, smântâna şi laşi până scade, amestecând des. Dai vasul deoparte, condimentezi cu sare şi piper, după gust, presari pătrunjelul tocat şi laşi să se răcească.

Condimentezi muşchiul cu sare şi piper şi îl rumeneşti în trei linguri de unt pe toate părţile, la foc iute. Întinzi puţin 600 g din aluat în dreptunghi, amestecul de ciuperci şi pui muşchiul de vită uns cu pateul de pasăre. Din restul de aluat, faci diverse decoruri (ca în imagine).

Rulezi, dar nu foarte strâns. Presezi ­bine marginile, ca să nu se desfacă, lipeşti decorurile, ungi cu gălbenuşurile ­bătute şi aşezi într-o tavă ­unsă. Coci în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute, până devine auriu, închizi focul şi laşi încă 10 minute în cuptor.