Orez sârbesc

Ştiai că preparatele care au în componenţa lor roşii sau suc de roşii, dar şi cele care provin din bucătăria asiatică, se acompaniază cu vinuri roşii, seci şi cât mai aromate? Îţi prezentăm o reţetă care merge de minune cu un pahar de vin roşu. ; p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
- Porții: 3
- Timp total: 30 min
- Gătire: 30 min
Ingrediente
1 ardei gras galber
1 ardei gras roşu
1 ceapă
2 roşii
150 g orez
450 ml apă
5 linguri ulei
sare
piper
pătrunjel
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
Mod de preparare
Cureți ceapa și o călești în ulei până devine ușor sticloasă. Speli orezul în mai multe ape, apoi îl adaugi peste ceapă și torni apa.
Cureți ardeii, le înlături capacele și semințele, apoi îi tai cubulețe. Opărești roșiile, le descojești și le toci. Pui legumele peste orez, amesteci și potrivești gustul de sare și piper.
Lași să fiarbă până se înmoaie orezul, iar le- gumele s-au pătruns. Dai deoparte și servești cu pă- trunjel tocat, după gust.