Piept de pui umplut cu leurdă
Ştiai că leurda are denumirea populară de „usturoi sălbatic”? Aceasta produce anumiţi compuşi asemănători celor care se găsesc în usturoi şi ceapă, astfel că şi ea poate avea proprietăţi antifungice şi antimicrobiene. Consumul de leurdă are efecte pozitive asupra sistemului digestiv, ajutând în combaterea problemelor precum diareea, indigestia sau lipsa poftei de mâncare. Un alt plus al consumului de leurdă este că poate reduce tensiunea arterială şi nivelul colesterolului rău.
Ingrediente
- 2 bucăţi piept de pui dezosat
- 1 legătură leurdă
- 100 g cremă de brânză
- 20 g brânză cheddar
- ½ legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă boia dulce
- sare, după gust
- piper, după gust
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 180 ̊C.
Cureţi, speli şi toci mărunt leurda şi pătrunjelul. Le pui într-un bol şi adaugi brânza cheddar dată prin răzătoarea mare, crema de brânză, sare şi piper după gust. Amesteci cu o spatulă până obţii o pastă omogenă.
Serveşti preparatul cald şi îl decorezi după imaginaţie.
Poftă bună!
FOTO: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Gnocchi cu urzici.