Prăjitură cu mere şi biscuiţi fără coacere

prajitura mere biscuiti fara coacere jpeg

Pentru cel mai simplu desert poţi prepara această prăjitură cu mere şi biscuiţi fără coacere, o combinaţie perfectă de gusturi.

Ingrediente prăjitură cu mere şi biscuiţi fără coacere

300 g biscuiţi populari sau Petit Beurre sau orice altceva îţi place 200 g zahăr 1 kg mere rase (de care îţi plac, dar cele mai mici şi pricăjite de obicei sunt cele mai gustoase) 1 esenţă vanilie 1 lingură rom sucul de la 1-2 lămâi ½ linguriţă scorţişoară

2 căni lapte

2 gălbenuşuri

jumătate cană zahăr

jumătate cană făină sau amidon

½ esenţă vanilie

25 g unt

500 g frişcă bătută

nuci tocate mărunt

Mod de preparare pentru prăjitură cu mere şi biscuiţi fără coacere

Mai întâi prepari budinca. Încălzeşti laptele, iar într-un bol amesteci gălbenuşurile şi zahărul şi un praf de sare şi spumezi cu mixerul. Adaugi făina cernută sau amidonul şi amesteci. Torni cănile de lapte fierbinte şi amesteci bine, apoi torni compoziţia peste restul de lapte de pe foc şi laşi până se îngroaşă bine. Iei de pe foc, laşi la răcit. Înainte pui esenţa de vanilie şi untul bucăţele şi amesteci.

Merele rase le pui la călit împreună cu zahărul, esenţele şi scorţişoara. Spre final pui şi sucul de lămâie. Laşi la călit aproximativ 15 minute, timp în care amesteci continuu să nu se prindă. După ce s-au călit merele, laşi toată compoziţia la răcit complet. Amesteci apoi cu budinca de vanilie. La fel de bine poţi face o cantitate mai mare de budincă din 4 ouă, 4 căni lapte şi 50 g unt, pe care le pui ca un alt strat în tort. Depinde cum îţi place, este la fel de gustos oricum îl faci.

La final, aşezi un strat de biscuiţi într-o tavă şi peste un strat de mere cu budincă, iar un strat de biscuiţi şi după un strat de mere cu budincă.

La sfârşit pui un strat de biscuiţi şi laşi minim 3 ore la frigider. După aceea scoţi şi decorezi cu frişcă şi nuci tăiate mărunt. În cazul în care nu vrei să faci budinca separat, când căleşti merele se pot pune 2 plicuri de budincă de vanilie şi 3 g gelatină în 600 ml de apă, toate împreună, le laşi la fiert 10 minute, răceşti compoziţia şi faci prăjitura cu mere şi biscuiţi fără coacere.