Prăjitură oltenească cu lapte prins

Prăjitură oltenească cu lapte prins jpeg

Este unul din acele momente aglomerate din săptămână când vrei totuşi să pregăteşti un desert gustos, dar ai nevoie de o reţetă rapidă şi nepretenţioasă? Încearcă prăjitura oltenească cu lapte prins.

Ingrediente pentru prăjitura oltenească cu lapte prins:

- 2 căni de făină; - o jumătate de lingură de praf de copt; - o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu; - un sfert de lingură de sare; - 3 căni de zahar; - o jumătate de cană cu unt la temperatura camerei; - 2 ouă; - 1 lingură de extract de vanilie; - 1 cană de lapte prins.

Prăjitură oltenească cu lapte prins – metoda de preparare:

Înainte de a te apuca de prăjitura oltenească cu lapte prins, trebuie să încălzeşti cuptorul la 220 grade Celsius. Apoi, ia făina, sarea praful de copt şi bicarbonatul de sodiu şi pune-le într-un vas. Amestecă bine această compoziţie (îţi recomand să faci acest lucru timp de minimum trei minute).

Într-un alt vas, mixează untul cu zahărul, până când aceste ingrediente se omogenizează. Adaugă ouăle şi vanilia. Amestecă şi apoi adaugă şi jumătate din cantitatea de lapte prins. Mixează timp de trei-patru minute. Apoi, repetă aceeaşi operaţiune cu compoziţia de făină şi cu laptele rămas.

Se alege o tavă de copt, se spală şi se şterge. Apoi, se poate turna compoziţia, se presară cu zahăr şi se dă la cuptor, la foc mediu, pentru o jumătate de oră.

Pentru a vedea dacă este gata prăjitura oltenească cu lapte prins, este indicat să se facă proba cu scobitoarea. Încercaţi prăjitura oltenească cu lapte prins cu o scobitoare şi dacă iese curată, desertul este gata.

Prăjitura oltenească cu lapte prins este special gândită pentru întreaga familie. Se poate servi cu ceai, lapte, cafea ori limonadă.

Poftă bună!