Reţetă de frigănele. Un mic dejun copios

Pâine moale, dulce şi prăjită cu diverse toppinguri care îţi umplu casa de aroma copilăriei. Cine nu iubeşte acest desert? Noi îţi prezentăm reţeta pe care o căutai de mult.
Ingrediente:
1 pâine feliată
4 ouă
1 l lapte
5 linguri zahăr
1 esenţă de vanilie
1 praf de sare
ulei pentru prăjit
miere, sirop de arţar, pentru servit
fructe proaspete, pentru servit
unt, pentru servit
Mod de preparare:
Pâinea trebuie să fie mai veche, nu proaspătă. Se dizolvă zahărul în lapte şi se pune şi esenţa de vanilie. În alt vas, ouăle se bat cu un praf de sare. Se înmoaie feliile de pâine în lapte, apoi se trec prin oul bătut. Se prăjesc aceste friganele simple pe ambele părţi în ulei încins. Frigănelele se pot servi simple sau cu unt, miere, sirop de arţat, fructe prospete, dulceaţă, smântână etc.