Reţeta zilei de joi. Ciorbă de peşte ca la Mănăstirea Dervent

Ciorbă de praz cu peste jpeg

La Mănăstirea Dervent, înălţată pe un gorgan de lângă ostroavele Dunării, ziua binecuvântată a Intrării Domnului în Ierusalim e aşteptată întotdeauna cu bucate alese, între care cele din peşte se află la loc de cinste. Reţetele sunt ale locului, în măsură în care călugărul-bucatar foloseste ingredientele pe care i le oferă Dunărea şi oamenii Bărăganului ori ai Dobrogei, oaspeţii spirituali ai mănăstirii. Reţetele sunt ale părintelui Casian, în măsură în care a pus în ele ceea ce a învăţat de la părinţi.

La o oală de 50 de litri se pun 2 kg de cartofi cuburi, o jumătate de kilogram de morcovi daţi pe răzătoare, 2-3 ţeline, puţin hrean.

Citeşte reţeta mai departe pe pagina ANTENA SATELOR

Citeşte reţeta mai departe pe pagina ANTENA SATELOR



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg