Reţeta zilei de joi. Ciorbă de peşte ca la Mănăstirea Dervent

Ciorbă de praz cu peste jpeg

La Mănăstirea Dervent, înălţată pe un gorgan de lângă ostroavele Dunării, ziua binecuvântată a Intrării Domnului în Ierusalim e aşteptată întotdeauna cu bucate alese, între care cele din peşte se află la loc de cinste. Reţetele sunt ale locului, în măsură în care călugărul-bucatar foloseste ingredientele pe care i le oferă Dunărea şi oamenii Bărăganului ori ai Dobrogei, oaspeţii spirituali ai mănăstirii. Reţetele sunt ale părintelui Casian, în măsură în care a pus în ele ceea ce a învăţat de la părinţi.

La o oală de 50 de litri se pun 2 kg de cartofi cuburi, o jumătate de kilogram de morcovi daţi pe răzătoare, 2-3 ţeline, puţin hrean.

Citeşte reţeta mai departe pe pagina ANTENA SATELOR

Citeşte reţeta mai departe pe pagina ANTENA SATELOR