Rulou de curcan în crustă de cartofi

rulou de curcan jpeg

Ne pregătim cu o reţetă specială pentru sărbătoarea Sfântă a Paştilor.

Ingrediente (6 porţii)

1 pulpă superioară de curcan 1 piept de pui 2 cepe sare piper 2-3 linguri ulei, pentru călit 4 căţei usturoi 100 ml vin roşu 1-2 linguri ulei, pentru uns

6-7 cartofi fierţi în coajă

100 g unt

3 ouă

1 legătură pătrunjel

sare

piper

Mod de preparare

Dezosezi şi cureţi de pieliţe pulpa de curcan, o speli şi o usuci. Aşezi peste ea folie alimentară şi o baţi cu grijă ca să nu-i strici fibra. Trebuie să obţii o felie mai groasă. Presari puţină sare şi piper şi o laşi la frigider. Pieptul de pui îl tai pe lung, îl usuci, îl dai cu sare şi piper şi îl ţii deoparte. Tai ceapa solzişori, usturoiul feliuţe şi le căleşti în ulei încins.

Între timp, prepari un piure din cartofii curăţaţi, amestecaţi cu unt, pătrunjel tăiat fin, ouăle bătute şi sare şi piper, după gust. Scoţi carnea din frigider. Întinzi pulpa de curcan, pui ceapa şi usturoiul călite, nivelezi şi aşezi feliile de piept de pui. Rulezi strâns şi prinzi cu scobitori sau legi cu aţă alimentară.

Ungi o tavă cu ulei, aşezi ruloul de curcan, apoi torni vinul, acoperi cu folie, având grijă ca aceasta să nu atingă carnea şi dai la cuptorul încins aproximativ 60 de minute. Dai folia deoparte şi o laşi puţin să se răcorească. Îi scoţi scobitorile sau aţa şi o îmbraci în crusta de piure, o bagi în cuptor şi o ţii până când se rumeneşte. Laşi ruloul de curcan în crustă să se răcorească şi îl serveşti cu cartofi natur şi cu salată verde.