Socată. Reţeta tradiţională a celei mai bune băuturi din plante

Socata este o băutură cu suc de soc, lămâie şi miere, un fel de limonadă mult mai aromată şi foarte sănătoasă. Îţi prezentăm o reţetă deosebită de socată pe care să o încerci vara asta.
Ingrediente pentru socată:
3 l apă 60 g flori de soc 3-4 lămâi 300 g zahăr sau mieer 80 ml zeamă de lămâie
Mod de preparare socată:
Pentru început, pregăteşte sticla sau carafa în care vei ţine socata. Spală florile de soc şi scutură-le. Rupe tulpina verde şi lasă doar floricelele albe curate. Spală bine lămâile, stoarce-le şi pe una dintre ele taie-o în felii subţiri. Asigură-te că vasul în care faci socata este mai cu măcar 1 litru mai încăpător decât cantitatea de apă pe care o pui.
Amestecă zahărul într-un bol şi pune sucul de lămâie până se dizolvă zahărul. Pune florile de soc în sticla în care faci socata şi toarnă siropul apoi pune apa şi amestecă bine.
Lasă vasul într-un loc călduros pentru măcar 2 zile. Acoperă vasul fie cu o farfurie sau cu folie alimentară, însă ai grijă ca socata să aibă loc să fermenteze. După ce a fermentat, strecoar-o şi o poţi pune într-o sticlă pe care să o păstrezi la frigider.