Supă-cremă de cartofi şi praz: reţetă de post

Unele zile răcoroase de primăvară te îmbie la o supă caldă. Iar dacă e şi hrănitoare, şi de post, cu atât mai bine.
Ingrediente
1 kg cartofi
2 fire praz
50 ml ulei de măsline
100 ml smântână vegetală
sare, piper, după gust
Mod de preparare
Cureţi prazul de primele 2 foi, îl speli foarte bine şi îl tai rondele (inclusiv partea verde). Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cubuleţe. Căleşti prazul în ulei de măsline 5 minute. Adaugi cartofii şi laşi legumele pe foc încă 5 minute, amestecând să nu se lipească. Pui apă şi fierbi supa la foc mediu.
La final, condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi smântâna vegetală şi mixezi până obţii o supă-cremă fină.
Decorezi cu smântână vegetală, rondele de praz şi, opţional, cu un praf de boia dulce.