Supă-cremă de cartofi şi praz: reţetă de post

1 supa crema jpg jpeg

Unele zile răcoroase de primăvară te îmbie la o supă caldă. Iar dacă e şi hrănitoare, şi de post, cu atât mai bine.

Ingrediente

1 kg cartofi

2 fire praz

50 ml ulei de măsline

100 ml smântână vegetală

sare, piper, după gust

Mod de preparare

Cureţi prazul de primele 2 foi, îl speli foarte bine şi îl tai rondele (inclusiv partea verde). Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cubuleţe. Căleşti prazul în ulei de măsline 5 minute. Adaugi cartofii şi laşi legumele pe foc încă 5 minute, amestecând să nu se lipească. Pui apă şi fierbi supa la foc mediu.

La final, condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi smântâna vegetală şi mixezi până obţii o supă-cremă fină.

Decorezi cu smântână vegetală, rondele de praz şi, opţional, cu un praf de boia dulce.  



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg