Supă de brânză
Să nu te surprindă că brânza poate fi folosită şi în acest mod. O supă deosebită, pentru final de sezon rece.
- 2 cartofi
- 1 ceapă albă
- 2 linguri ulei
- 800 ml supă de pui sau de legume
- 500 ml lapte
- 200 g emmental
- 100 g cheddar
- sare, după gust
- piper alb măcinat, după gust
- crutoane, pentru servit
- 2 fire pătrunjel
Cureţi ceapa şi cartofii, le tai cubuleţe şi le căleşti în ulei. Torni supa, iar după ce amestecul clocoteşte, fierbi 20 de minute. Adaugi laptele, mai laşi să dea un clocot, apoi pui cele două tipuri de brânză date prin răzătoarea mare.
Condimentezi cu piper alb şi, dacă e cazul, cu sare (trebuie să ţii cont că brânza e sărată). Mixezi cu un blender vertical până obţii o cremă fină.
Serveşti supa fierbinte, cu crutoane şi o ornezi cu pătrunjel.
Această
Pâine gratinată cu verdeţuri şi usturoi
este ideală alături de supa de brânză.
FOTO: Shutterstock