Supă de brânză

4 shutterstock 70522981 jpg jpeg

Să nu te surprindă că brânza poate fi folosită şi în acest mod. O supă deosebită, pentru final de sezon rece.

  • 2 cartofi
  • 1 ceapă albă
  • 2 linguri ulei
  • 800 ml supă de pui sau de legume
  • 500 ml lapte 
  • 200 g emmental
  • 100 g cheddar
  • sare, după gust 
  • piper alb măcinat, după gust
  • crutoane, pentru servit
  • 2 fire pătrunjel

Cureţi ceapa şi cartofii, le tai cubuleţe şi le căleşti în ulei. Torni supa, iar după ce amestecul clocoteşte, fierbi 20 de minute. Adaugi laptele, mai laşi să dea un clocot, apoi pui cele două tipuri de brânză date prin răzătoarea mare.

Condimentezi cu piper alb şi, dacă e cazul, cu sare (trebuie să ţii cont că brânza e sărată). Mixezi cu un blender vertical până obţii o cremă fină.

Serveşti supa fierbinte, cu crutoane şi o ornezi cu pătrunjel. 

Această 

Pâine gratinată cu verdeţuri şi usturoi

este ideală alături de supa de brânză. 

shutterstock 372151882 jpg jpeg

FOTO: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg