Supă de fasole uscată

1 captura de ecran din 2019 06 19 la 20 46 36 png png

Supa de fasole este extrem de aromată, iar un condiment pe care nu îl poţi omite atunci când o prepari este cimbrul, care se potriveşte de minune cu fasolea. Dacă vrei să găteşti o supă de fasole fără carne, poţi opta pentru un vârf de cuţit de boia afumată, care să îi dea gustul pe care i-l dă în mod normal carnea.

Ingrediente pentru supă de fasole uscată:

400 g fasole 2 morcovi 1 ardei gras 3 linguri ulei 2 cepe 1 lingură paste de tomate 1 linguriţă de sare 200 ml suc de roşi sau pasată 1/2 linguriţă cimbru 1/2 linguriţă boia afumată 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Pune fasolea la fiert în apa rece. După ce dă un clocot, lasă 10-15 minute, scurge toată apa şi adaugă altă apă, de data asgta fierbinte. Lasă iar să dea un clocot, scurge apa şi apoi pune din nou apă fierbinte. Repetă procedeul încă o dată, având grijă ca ultima oară să laşi suficientă apă cât jumătate din oală.Pui capacul şi laşi fasolea la fiert cât e nevoie.

La jumătatea procesului de fierbere adaugi morcovul, ceapa şi ardeiul gras tăiate cubuleţe.  După ce legumele sunt fierte, adaugi pasta de tomate şi sucul de roşii, sare, piper, cimbru şi se mai lasă la fiert cam 10-20 de minute.

La final, adaugi pătrunjel şi serveşti.