Supă de legume cu cârnaţi afumaţi

supa de legume cu carnati afumati jpeg

Recunoaştem, ce-i drept, că pregătim mai rar această reţetă de supă de legume cu cârnaţi afumaţi. Dar, cu siguranţă, pentru unii dintre voi poate deveni supa preferată, pe care să vreţi să o pregătiţi fie vară, fie iarnă. Iată cum sună reţeta propusă de noi:

Supă de legume cu cârnaţi afumaţi - Ingrediente

200 g cârnaţi afumaţi 3 cartofi mari 1 ceapă 1 morcov 200 g fasole verde 2 căţei usturoi 250 ml smântână piper zdrobit

Supă de legume cu cârnaţi afumaţi - Mod de preparare

Pune la rumenit cârnaţii în ulei, acoperă vasul cu un capac şi lasă focul mic până ce cârnaţii îşi lasă găsimea. Adaugă peste cârnaţi ceapa tăiată şi morcovul ras. Lasă să fiarbă la foc mic 15 minute, amestecând, până când ceapa devine sticloasă. Adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi fasolea, completează cu apă şi lasă să fiarbă la foc potrivit apro­ximativ 20 de minute. Când s-au fiert legumele, adaugă usturoiul zdrobit şi 3/4 din smântână. Ia vasul de pe foc şi lasă-l acoperit 10 minute. Serveşte mâncarea cu smântână şi condimentează cu piper.