Terină cu brânză

O combinaţie simplă şi prietenoasă de ingrediente pe gustul oricui! Unde mai pui că nici nu e nevoie să stai în bucătărie şi să dai drumul la aragaz pentru prepararea ei.
Ingrediente
2 legături pătrunjel verde 4 frunze busuioc 6-7 ardei copţi conservaţi 400 g telemea de oaie 5 linguri brânză dulce 100 g smântână 1 plic gelatină 1 lingură ulei de măsline piper
Preparare
Toci pătrunjelul şi busuiocul mărunt şi le freci cu puţin ulei de măsline. Dai telemeaua pe răzătoare, apoi o amesteci cu smântâna, brânza dulce şi piper, după gust. Topeşti gelatina în 50 ml apă fierbinte, apoi o adaugi în compoziţia de brânză şi amesteci. Tapetezi o tavă de chec cu folie de plastic, întinzi jumătate din amestecul de pătrunjel, pui un strat de ardei copt, presari pătrunjel şi pui jumătate din compoziţia de brânză. Continui cu puţin pătrunjel, ardei copţi şi compoziţia de brânză rămasă. La final, aşezi un strat de ardei, strângi folia de plastic peste chec şi dai totul la frigider pentru trei ore. Răstorni checul rece pe un platou, îndepărtezi folia de plastic şi îl tai felii.