Tort cu piersici

tarta cu piersici jpeg

Prepară cât mai multe deserturi cu fructe de sezon. Ai toate motivele! Sunt zemoase, pline de vitamine, te energizează şi sunt accesibile! Pentru început, prepară un tort cu piersici.

Ingrediente

Pentru blat

4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 3 linguri gem de piersici sau caise

Pentru umplutură

400 ml lapte condensat

300 g brânză de vaci

2 pliculeţe gelatină

250 ml frişcă lichidă

Pentru decor

5 piersici

6 linguri zahăr

1 lingură amidon de porumb

Preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, adaugi gălbenuşurile treptat şi la final încorporezi făina, amestecând uşor.

Pui compoziţia într-o formă de tort detaşabilă îmbrăcată cu hârtie de copt şi coci 20-25 de minute. Laşi să se răcească în formă. Înmoi gelatina în 100 ml apă, apoi o dizolvi la bain-marie, dar fără să fiarbă, după care o laşi să se răcorească.

Baţi brânza cu laptele condensat şi frişca şi adaugi gelatina. Tai blatul în două, întinzi gemul între cele două blaturi şi le aşezi din nou în formă.

Torni amestecul peste blat şi laşi la frigider ca să se întărească. Între timp, cureţi piersicile de coajă, le tai în două şi le fierbi în apă cu patru linguri de zahăr până se înmoaie. Laşi să se răcească. Amesteci 300 ml zeamă în care au fiert piersicile cu două linguri de zahăr, amidonul şi omogenizezi.

Pui puţin la foc mic, ca să se lege sosul, şi laşi să se răcească.

Aşezi piersicile peste cremă cu partea bombată în sus şi torni sosul peste tort. Îl laşi la rece minimum 2-3 ore.