Tort cu vanilie şi nuci FOTO

tort cu vanilie si nuci jpeg

Cu o cremă fină şi o textură crocantă de nuci, acest desert va deveni atracţia mesei în familie!

Ingrediente

Pentru blat

500 g făină 200 g unt 200 g zahăr pudră 2 ouă 10 linguri apă esenţă de vanilie, după gust

Pentru crema de brânză

4 linguri magiun

500 g brânză de vaci

200 g zahăr

3 linguri făină

50 g smântână

2 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

100 g nuci

Pentru crema de vanilie

250 ml lapte

100 g unt

2 gălbenuşuri

1 lingură amidon

2 linguri zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

Preparare

Tai untul rece cubuleţe şi-l amesteci cu făina până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Încorporezi ouăle, apa rece, zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Înfăşori aluatul obţinut în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră.

image

Pentru crema de brânză, mixezi brânza bine scursă cu zahărul, adaugi smântâna, făina, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie. La final, încorporezi albuşurile bătute spumă. Scoţi aluatul din frigider, îl împarţi în două şi întinzi dintr-o bucată o foaie rotundă. Dai la rece restul de aluat.

Pui foaia într-o formă rotundă tapetată, o ungi cu două linguri de magiun şi nivelezi jumătate din crema de brânză, peste care presari 50 de grame de nuci zdrobite. Dai la cuptor până când se rumeneşte. Prepari al doilea strat din ingredientele rămase.

image

Pentru crema de vanilie, pui pe foc jumătate din cantitatea de lapte. Restul îl combini cu gălbenuşurile, amidonul şi cu zahărul, apoi îl torni, în fir subţire, în cel de pe foc şi amesteci constant până când începe să se îngroaşe. Dai deoparte şi torni esenţa de vanilie. Laşi crema să se răcească, apoi încorporezi în ea untul frecat.

image

Ungi primul blat cu crema de vanilie şi îl aşezi deasupra pe al doilea.

image

Foto: Profimedia