Tort-ecler

Eclerul este un desert pe gustul tuturor. De aceea, l-am reinterpretat sub formă de tort, care, în plus, e spectaculos!
Ingrediente
Pentru aluat:
120 ml apă
120 ml lapte
100 g unt
4 ouă mari
1 praf de sare
1 linguriţă zahăr
150 g făină
Pentru cremă:
500 ml smântână pentru frişcă
120 g zahăr vanilinat
125 g afine proaspete
Pentru glazură:
3-4 linguri zahăr pudră
1 lingură zeamă de lămâie
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Combini laptele cu apa, zahărul, sarea şi untul, într-o cratiţă. O pui pe foc mic, iar când e pe punctul de a clocoti şi untul e topit o dai deoparte, adaugi făina cernută, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Aşezi din nou pe foc mic şi mai ţii 1 minut, amestecând constant. Dai deoparte, laşi la răcorit şi încorporezi ouăle, unul câte unul, amestecând până obţii consistenţa unei paste.
Pui aluatul într-un poş şi formezi cercuri de mărimea dorită, lipite unul de altul, sub forma unui inel, direct în tavă. Dai tava la cuptor 20 de minute la 180 °C şi 10-15 minute la 160 °C. Nu deschizi uşa cuptorului în timpul coacerii. Laşi blatul de ecler la răcit. Trebuie să fie complet rece înainte să-l tai pe jumătate, transversal.
Pentru cremă, mixezi smântâna cu zahărul vanilinat până obţii frişcă. O pui într-un poş, umpli jumătatea inferioară şi adugi afinele spălate. Acoperi cu capacul blatului.
Pentru glazură, amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie, apoi formezi un model peste tort, picurând cu lingura. Decorezi tortul cu afine şi îl dai la frigider câteva ore înainte de servire.
FOTO Shutterstock