Unt de nuci făcut în casă

Unt de nuci făcut în casă jpeg

Uşor dulceag şi uşor amărui, cu un parfum discret de scorţişoară, untul de nuci făcut în casă este ideal pentru sandvişurile cu banane sau dulceaţă, în smoothie-urile preferate şi  în diverse creme.

Untul de nuci făcut în casă este extrem de gustos, săţios şi nu este deloc costisitor. În plus, se prepară extrem de uşor; în maximum patru minute este gata. Pentru a pune în practică această reţetă avem nevoie doar de un robot de bucătărie şi de câteva ingrediente.

Ingrediente necesare pentru unt de nuci făcut în casă:

3 căni cu nuci 1 linguriţă de scorţişoară 3-4 linguri de  miere (sau sirop de arţar) 1 vârf de sare

Unt de nuci făcut în casă – metoda de preparare:

Cele trei căni cu nuci se pun într-un robot de bucătărie şi se macină timp de un minut, un minut şi ceva. Trebuie să fiţi atenţi şi dacă nucile se lipesc de pereţii vasului robotului de bucătărie, să-l scuturaţi din când în când. Astfel, vă veţi asigura că toată cantitatea de nuci este măcinată aşa cum trebuie şi nu veţi întâmpina şi bucăţi de nuci nepisate.

După ce a avut loc procesul de măcinare, se adaugă mierea (sau siropul de arţar, după caz), scorţişoara şi praful de sare. Apoi, acest mixt se mai procesează încă 1-2 minute până când nucile măcinate încep să se lipească şi să îşi elibereze uleiul.

Untul de nuci făcut în casă se poate păstra la frigider maximum trei săptămâni

Pune untul de nuci făcut în casă în borcănele şi păstrează-le la frigider dar nu mai mult de trei săptămâni.

Untul de nuci făcut în casă este de acum gata şi puteţi deja să-l degustaţi. Aşa cum am spus şi la început este o reţetă care se face foarte uşor. Mesele de dimineaţă vor fi de acum mai gustoase cu sandvişurile  cu unt de nuci făcut în casă peste care se pot pune felii de banane. De asemenea, untul de nuci făcut în casă se mai poate servii pe felii de mere coapte sau pus în smoothie-urile preferate.

Poftă bună!