Dacă îţi place carnea de miel, cu siguranţă şi aceste rulouri de vinete umplute cu carne de miel vor fi pe gustul tău. Le poţi servi simple sau cu sos tzatziki.

De ce ai nevoie pentru rulouri

2 vinete

2 linguri ulei

sare

piper

1 ceapă

1 kg carne de miel

100 g brânză feta

Pentru sos

½ de castravete

200 g iaurt

1 lingură zeamă de lămâie

2 căţei de usturoi

mărar

sare

piper

Cum se prepară rulourile de vinete

Pentru sos, speli castravetele şi-l toci. Dacă vrei, îi poţi îndepărta coaja. Îl amesteci cu iaurtul, sucul de lămâie, usturoiul pisat, mărarul tocat şi sare şi piper, după gust. Dai sosul la rece.

Pentru rulouri, încingi grillul. Speli vinetele, le tai capetele şi le feliezi, pe lung. Le sărezi, le laşi 15 minute să iasă amărala, le speli şi le ştergi. Aşezi feliile pe grătar şi le rumeneşti 4 minute, pe fiecare parte. Le ungi cu ulei şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Încingi puţin ulei în tigaie şi căleşti ceapa tocată până devine sticloasă, adaugi carnea de miel tăiată cubuleţe, sare şi piper după gust. Ţii pe foc, amestecând constant, până când se pătrunde carnea. Pui carnea pe o felie de vânătă, presari brânză feta sfărâmată şi rulezi. Serveşti rulourile cu sos tzatziki.

Sursa http://alldayidreamaboutfood.com/

Loading...