Gustările calde, aşa cum sunt rulourile apetisante din foitaj cu somon, îţi vor încânta papilele gustative, iar aroma lor minunată îţi va însenina zilele de sărbători!

Ingrediente

  • 500 g aluat foitaj
  • 200 g somon afumat
  • 200 g cremă de brânză
  • 1 linguriţă mărar tocat

Pentru uns

  • 1 gălbenuş
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare 

Laşi foitajul la decongelat, apoi îl subţiezi puţin cu un sucitor, pe o suprafaţă presărată cu făină. Amesteci crema de brânză cu mărarul tocat şi ungi foaia de aluat cu această compoziţie. Aranjezi feliile de somon afumat şi rulezi. Tai felii cu grosimea de 1 centimetru şi le aranjezi într-o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu gălbenuş amestecat cu puţin lapte. Le pui la cuptorul preîncălzit şi le coci la foc mediu până se rumenesc. Decorezi după preferinţă şi le serveşti calde. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

 

Încearcă şi reţeta de Drob de curcan în crustă

Loading...