Halloumi este o brânză semi-tare, originară din Cipru, şi este fabricată încă din 1500. Se face din laptele de capră, oi sau vaci şi, pentru că are un punct de topire mai mare decât multe alte tipuri de brânzeturi, poate fi preparată la grătar fără a-şi pierde forma. Din acest motiv, este servită în mod obişnuit gătită, prepararea termică îmbunătăţindu-i gustul.

 

Ingrediente

200 g brânză Halloumi

10 roşii cherry, colorate

2 roşii medii

2 ardei graşi, roşii

1 ceapă roşie

ierburi aromatice, după preferinţă (frunze de busuioc violet, mentă, mărar)

2-3 linguri ulei de măsline

2-3 linguri oţet balsamic

sare

piper

 

Cureţi şi speli toate legumele, tai roşiile şi ardeii graşi felii, roşiile cherry jumătăţi, iar ceapa roşie rondele. Transferi toate legumele într-un bol, condimentezi cu sare şi piper, după gust, torni uleiul de măsline şi oţetul balsamic, apoi omogenizezi.

Tai brânza Halloumi în felii de un cm grosime, o ungi cu puţin ulei şi o aşezi pe grătarul încins sau în tigaia grill. O ţii 2 minute pe fiecare parte, până când capătă o curstă crocantă, apoi o pui peste salată. Decorezi cu ierburile aromatice preferate.

 

FOTO Shutterstock

Loading...