Tradiţia spune că în seara de Revelion, peştele nu trebuie să-ţi lipsească din meniu. Se spune că, dacă ai pe masă şi peşte, în anul care vine o să treci peste obstacolele care ţi se ivesc în cale lin ca peştele prin apă. Unii zic că peştele trebuie să fie primul aliment pe care să-l consumi în Noul An!

 

Ingrediente

  • 150 g somon afumat
  • 2 avocado bine coapte
  • zeama de la ½ lămâie
  • 2 ouă fierte tari
  • 200 g cremă de brânză
  • 200 g orez fiert
  • 1 castravete mic
  • sare
  • piper

Mod de preparare 

Tai cubuleţe somonul. Descojeşti ouăle, tai mărunt albuşurile, iar gălbenuşurile le dai prin răzătoarea mică. Cureţi cele două avocado de coajă şi de sâmburi, le tai cuburi şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Într-o formă rotundă sau într-un castron, pui un strat de orez fiert, apoi unul de albuş şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Întinzi jumătate din crema de brânză, apoi un strat de avocado şi cel de somon. Aşezi câteva felii subţiri de castravete, presari puţină sare şi piper şi întinzi restul de cremă de brânză. La final, presari gălbenuşurile. Decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Tartine cu pastă de ton 

Loading...