Un desert italian rece, care poate fi savurat oricând. Combinaţia de fructe, cremă şi biscuiţi este savuroasă!

 

Ingrediente

3 gălbenuşuri

1 ou

200 g zahăr

1 lingură zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

600 ml smântână pentru frişcă (35 % grăsime)

10-12 biscuiţi amaretti (sau după preferinţă)

50 g fistic nesărat

200 g zmeură

150 g fructe de pădure (zmeură, afine, mure etc.)

Pentru decor:

200 g fructe de pădure

1-2 linguri fistic nesărat măcinat

Mixezi smântâna foarte rece până obţii frişcă. Într-un vas aşezat pe  baie de aburi, mixezi oul, gălbenuşurile şi zahărul până îşi triplează volumul. Laşi la răcorit şi combini cele două amestecuri cu o spatulă.

Mixezi zmeura spălată într-un robot de bucătărie, cu zahărul pudră şi zeama de lămâie, până devine piure, apoi o treci prin sită, pentru a înlătura seminţele. Iei un sfert din amestecul de frişcă şi încorporezi piureul de zmeură.

Tapetezi cu folie alimentară o tavă de chec şi torni compoziţia cu zmeură. Presari din loc în loc fistic şi biscuiţi amaretti, apoi o dai la congelator 30 de minute. Torni compoziţia albă şi  presari fructe de pădure. Acoperi tava cu folie alimentară şi o dai din nou la congelator câteva ore. Când o serveşti, o scoţi din folie, o decorezi cu fructe proaspete de pădure şi fistic măcinat.

FOTO Shutterstock

Loading...