Această reţetă de sfeclă roşie pane a fost realizată şi trimisă  de Floarea Pană, din Lupeni. Aşteptăm propunerile voastre la adresa [email protected]


  • Pregătire:10 min
  • Porții:4
  • Gătire:1 h
  • Timp total:1 h 10 min
  • Categorie:fel principal
Ingrediente
● 3 sfecle roşii
● 200 g făină
● 400 ml bere rece
● 5 cuburi gheaţă
● 1 ou
● sare
● ulei, pentru prăjit
● cartofi natur
● sos de iaurt cu usturoi
● piper
● pătrunjel
Mod de preparare
Speli sfeclele şi le coci în cuptor până când furculiţa intră cu uşurinţă în ele. Le descojeşti şi le tai bucăţi potrivite.
 
Baţi oul cu sare, torni berea, adaugi făina, sare şi piper, după gust şi omogenizezi. La final, pui cuburile de gheaţă. Încingi ulei în tigaie, înfigi o scobitoare în bucăţile de sfeclă şi le treci prin aluat, apoi le pui în tigaie şi le laşi până când se rumenesc pe toate părţile. Le scoţi pe şervete de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.
 
Le serveşti cu sos de iaurt, cartofi natur şi pătrunjel tocat.
 
FOTO: Arhivă personală
Loading...