Socată aromată

2 shutterstock 284938835 jpg jpeg

În weekend, după o masă copioasă, răcoreşte-te cu un pahar cu socată preparată în casă. Este foarte delicioasă!

Socată aromată - Ingrediente

  • 10-12  bucheţele flori de soc
  • ½ kg zahăr sau după preferinţă, în funcţie de cât de dulce vrei să fie socata
  • 5 l apă
  • 10 g drojdie
  • 4 lămâi

Cum se prepară socata

Scuturi bine florile, ca să elimini gâzele micuţe care s-ar putea ascunde printre ele. Nu le speli, căci vor pierde tot polenul care aromatizează socata. Aşezi florile într-un borcan mare. Speli lămâile, de la două scurgi zeama şi o adaugi în vas, iar pe celelalte le tai în sferturi şi le pui peste florile de soc. Dizolvi drojdia în apă, la fel procedezi cu zahărul, apoi torni peste florile din vas şi acoperi borcanul. Laşi la fermentat 24 de ore, în funcţie de temperatura din camera respectivă.

După ce se limpezeşte, strecori socata în sticle, pe care le închizi ermetic. Bei rece.

Foto: Shutterstock